{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"
מרק קרם שום ובצל

נכנסים למטבח: מרק קרם שום ובצל

27 נובמבר 2014

בימי החורף הגשומים אין מנה טובה ממרק חם. שום ידוע כאנטיביוטיקה טבעית ומחזק את מערכת החיסון, בצל הוא מרכיב חובה בכל תרופת סבתא, ויחד הם יוצרים מרק שהוא לא רק טעים אלא גם מחזק


onion011
רכיבים:
4 כפות שמן זית
שיניים קלופות מ-5 ראשי שום
5 בצלים חתוכים לרצועות דקות
50 גרם חמאה
1.5 ליטרים מים רותחים
2 תפוחי אדמה פרוסים דק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1.5 כפות רוזמרין טרי קצוץ
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות מיץ לימון
2
אופן הכנה:
מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים חמאה, מים רותחים, תפוחי אדמה, מלח, פלפל ורוזמרין ומרתיחים על אש קטנה במשך 40 דקות.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים את המרק לקרם אחיד.
מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
מוסיפים את הלימון ומתקנים תיבול.
IMG_34964
מתכון וצילום: דניאל שכטר