arc

יום כתום

עונת הדלועים החלה ובשווקים תוכלו לפגוש מגוון זנים מהמשפחה הבריאה ומלאת הטעמים הזו. בחרנו עבורכם מתכון קל הכנה שמדגיש את טעמה העשיר של הדלעת (במקרה זה – דלעת ערמונים), ויוכל לשמש כמנה ראשונה או תוספת לארוחה חורפית כהלכתה

 

דלעת צלויה בקרמל תבלינים וטחינה־בזיליקום

חומרים ל־ 6 מנות
3 דלעות ערמונים מקולפות וחתוכות
לרצועות עבות
1 דלורית מקולפת וחתוכה גס
1/2 כוס שמן זית
2 כפות סוכר חום
4 שיני שום כתושות
1 כפית מחוקה של מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מחוקה של כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון טחון
מיץ מלימון אחד
9 עלי בזיליקום
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים מאוד
1/2 כפית מלח
נבטי חמנייה
חופן מקלות שקדים קלופים וקלויים

הכנה

1. חולטים את הדלעות החתוכות למשך כ־ 3– 4 דקות במים רותחים
ומוצאים אל תבנית עם נייר אפייה.

2. מערבבים 1/2 כוס שמן עם 3 שיני שום כתושות ומוסיפים סוכר חום,
פפריקה, כמון, קינמון ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד למשחה
ומורחים שכבה יפה ואחידה על כל פרוסת דלעת. מכניסים לתנור
לחום של 200 מעלות למשך 10 – 15 דקות עד להשחמה.

3. במעבד מזון טוחנים את הטחינה עם שן שום אחת, לימון, מים,
בזיליקום ומלח, עד לקבלת טחינה סמיכה וירקרקה.

הגשה
בצלחת הגשה מורחים תלוליות קטנות של טחינה ומעל כל תלולית
מניחים קוביית דלעת צלויה. מעל הדלעות הצלויות יש לפזר נבטי
חמנייה ושקדים.

%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%99%d7%a7-%d7%93%d7%9c%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a7%d7%a8%d7%9e%d7%9c-%d7%aa%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>