כשהחלל מאפשר זאת, הבחירה באי למטבח מתגמלת במיוחד: הוא משמש חוליה מקשרת בין המטבח לשאר הבית, ורסטילי בתפקודו ומשמש כמשטח עבודה, חלל נוסף לאחסון, מקום מפגש בלתי אמצעי ופינת אוכל. כמה נקודות לתכנון האי הנכון והצצה אל המיטב מבית רגבה:
אדריכלית עינב רימון צלם שי אפשטיין
מידותיו של האי למטבח ייקבעו בהלימה לגודל החלל – בחלל קטן יצטמצם לפונקציות שימושיות ותכנון מוקפד של שטחי אחסון וישיבה, וחלל גדול יזמין אי מרשים ורחב ידיים ומקומות ישיבה בהתאם למספר דיירי הבית לפחות. הרוחב ינוע בין 70 ס"מ לכל הפחות ועד 125 ס"מ ויותר, והאורך ישתנה בהתאם לפרופורציות ולאילוצי החלל.
מעצבות פנים אפרת רז ומיכל סיני צלם אלעד גונן
אם בחרתם לשוות למטבח מראה אחיד והמשכי, בחירת החומרים של הארונות והמשטחים תחול גם על האי למטבח. האופציה השנייה היא יצירת מראה משלים או מנוגד בין המטבח לאי. בפניכם עומדות אפשרויות רבות בבחירת חומרים: שילוב עץ, נירוסטה, צבעוניות מנוגדת ועוד. הביאו בחשבון שלמשטח האי נוכחות רבה, ולכן במטבחים קטנים רצוי לא לבחור לו גוון כהה מדי.
מעצבת חמוטל קציר צלם גלית דויטש
יש אסכולות שונות בנוגע למיקום הפונקציות השונות ביחס לאי במטבח. הרווחת שבהן היא זו המותירה אותו נקי למראה, כשאזור העבודה ובו השילוש הקדוש כיור-כיריים-מקרר ממוקם במטבח עצמו. עם זאת, מי שמרבה לארח במטבח או רוצה לשמור על קשר עין עם שאר חלקי הבית, בוחר להתקין כיריים באי. כך אפשר לראות לא פעם מטבחים שבהם שני מתקני כיריים, אחד גדול לבישול ליד הכיור ושני, קטן ועגול, באי.
מעצבת פנים עינת ארליך צלם טל ניסים
אל תוותרו על הישורת האחרונה והחשובה של עיצוב המטבח: הלבשת המטבח והסטיילינג. מובילים בחשיבותם הם הכיסאות שתבחרו למקם לצד האי והתאורה שתבחרו להציג מעליו. הם יכולים לבלוט או להתמזג, לתת את הטון ולהפתיע. זו ההזדמנות לתת למטבח טאץ' אישי ומיוחד.
צלם עמית גושר עיצוב פנים REMA אדריכלים
עיצוב פנים לימור בן הרוש צלם עוזי פורת
מעצבת פנים רותם עוזי בנאי צלם עידן גור