נווה מדבר בסגנון צרפתי: ביקרנו בחוות בודדים שמתמחה בייצור גבינות צאן
חוות קורנמל ממוקמת על גבעה הצופה אל הנוף המדברי בהר הנגב, בצדו של כביש 40, באמצע הדרך בין באר שבע למצפה רמון. בחווה דיר עיזים, מחלבה ומסעדה, שהוקמה לאחר כעשור של פעילות ומשמשת כיום נקודת מכירה עיקרית לתוצרי החווה. המבנה הצנוע הוא למעשה כמה קרונות משא שחוברו יחדיו, עם טראסה הצופה אל דיר העיזים. אפשר להתקמם תחת הצל וליהנות מרוחות מדבריות ומהאוכל הטרי שמגישים במקום, על טהרת גבינות הבית.
אבות המזון
ענת ודניאל קורנמל הקימו את החווה בערב ראש השנה 2007. דניאל התמחה בגיבון בארץ ובצרפת והוא משלב שמירה על הערכים המסורתיים של המלאכה לצד פרשנות אישית לגבינות הצרפתיות המוכרות.
תהליך הייצור
את העיזים מגדלים תוך הקפדה על תזונה עשירה שתורמת לאיכות החלב. הן נחלבות פעמיים ביום, והחלב מועבר למחלבה לבישול, גיבון ולאחר מכן להבשלה בחדר קירור אפל. כל גבינה מקבלת טעם ייחודי ומובחן שמושפע מסוגי המחמצות והבקטריות שמשתמשים בהן.
מנת הדגל
עדי – גבינה קשה, שהבשילה כשנה, הגר – בהשראת גבינת קממבר צרפתית, תום – שהבשילה כחצי שנה, ומיכל – בהשראת גבינת ברי במרקם חלק ובטעם עדין.
משהו שלא ידענו על
גבינות צרפתיות רבות קיבלו את שמן מהכפר או האזור שיוצרו בהם וזכו לחוק מיוחד שמגביל את השימוש בשמותיהן. לכן גבינות דומות בכל העולם נקראות “גבינה בסגנון ברי” או “בסגנון קממבר”.
טעם מקומי
“מקורות ההשראה לטעמים הן אירופה ובעיקר צרפת. טעם הוא חווייתי ורגשי ולפעמים אנשים מספרים שגבינה שלנו עוררה בהם געגוע או זיכרון ישן”.
הצעת הגשה
השילוש הקדוש של גבינה עזת טעם, יין ולחם משובח וטרי תמיד מנצח. גבינות צאן משתלבות נהדר כמרכיב דומיננטי בסלט, לצד פירות כמו תפוח חמצמץ, אגס או תאנה שידגישו את טעמן.
צילום: דניאל שכטר