מהשדה לצלחת: הגינה האורגנית

4 נובמבר 2015

הסלט המושלם מתחיל כאן – בגינה האורגנית בבית יצחק אפשר לטייל, לקטוף וללמוד מקרוב איך נראית חקלאות אורגנית מסורתית

החממות הסמוכות לכביש ביישוב בית יצחק שבשרון טומנות בחובן עולם ומלואו. טיול בין הערוגות מגלה מגוון ירקות ופירות, צבעוניים ובשרניים, ירק ועשבי תבלין שרק מחכים להיכנס לסלט. אלו תוצרי הגינה האורגנית שהקים לפני כעשור אודי כספי בשאיפה להביא ללקוחותיו ירקות ופירות טריים כמה שאפשר, ותוך כך לקיים משק המיטיב עם הסביבה ומייצר מקומות תעסוקה. במשק פועלת חנות, שבה נמכר היבול המקומי לצד תוצרתם של מגדלים נוספים. אבות המזון כספי וצוות הגינה מונים כ-15 עובדים, רובם צעירים מהיישובים הסמוכים. “הרעיון הוא לממש תפיסה חקלאית בת-קיימא, חקלאות המשמרת ומתחזקת את סביבתה תוך ניצול אופטימלי של כל המקורות הטבעיים, ללא כל פגיעה בטבע ובנוף”. IMG_0866 ff סדר יום מדי בוקר קוטפים את הירקות והפירות הבשלים. לקראת הצהריים, כשהסחורה מידלדלת בסלסילות שבחנות, יוצאים לקטיף נוסף. בימי שישי אפשר לרכוש גם לחמים, חומוס, תבשילים ועוגות תוצרת בית של חברים מהאזור. מה מגדלים “בחרנו לגדל כאן את כל מה שהתנאים מאפשרים, מה שמנחה אותנו הוא הטעם. בחורף: גזר, שורשים, כרובית, סלק, בצל ירוק, חסות ועלי בייבי ותות שדה מזנים טעימים ביותר שכבר קשה להשיג. בקיץ: תירס, אבטיחים, מלונים, קישואים ועוד”. IMG_0909 IMG_0912 IMG_1018 משהו שלא ידענו על ירקות ופירות מתחילים מרגע קטיפתם תהליך של חימצון, הפוגע בוויטמנים והמינרלים שבהם. לכן מומלץ לצרוך אותם סמוך לזמן הקטיף. IMG_1124 טעם מקומי “אנשים מתחילים לסגל להם הרגל לקנות ירק טרי בכמויות קטנות. להגיע לכאן, לאסוף את הירקות לסלט של הערב, ולהנות מהיתרונות העצומים של ירק אורגני וטרי”. מה מתבשל להקים עוד חוות בקונספט דומה שמיטיב עם האדם, עם הסביבה, מייצר מקומות עבודה ופועל על פי עקרונות של סחר הוגן. IMG_0967 rr צילום: דניאל שכטר

X