{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מהשדה לצלחת: אגדת לחם

7 יוני 2016

מה טוב יותר מלחם חם וטרי? לחם חם וטרי עם גבינה משובחת! סיפורה של מאפיית בוטיק ומעדניית גבינות בעמק חפר


הסיפור מאחורי מאפיית הבוטיק אגדת לחם יכול להוות השראה לסרט רומנטי, רצוי צרפתי. את המאפייה שבמרכז כפר הרא"ה הקימו האחיות ניבי ושני טבנקין לפני כשמונה שנים. ניבי הגיעה אל האזור בעקבות האהבה כשנישאה לרועי יעקבס – אחד מבני משפחת יעקבס המוכרת מהמחלבה. היא ביקשה לצאת לדרך עצמאית והדביקה את אחותה בחדוות החלוציות. החזון שנרקם היה להביא אל אזור עמק חפר, שאז עוד היה דל מבחינה קולינרית, את בשורת לחמי הבוטיק ואמנות האפייה. הם קבעו את מושבן במבנה שהיה בית כנסת ישן, והחלו ללמוד את המלאכה עקב בצד אגודל. כשהן מדברות על התקופה הן מחייכות זו לזו חיוך שבע קרבות ונזכרות בתמימות ובהרפתקאות שליוו את שלבי ההקמה. אט אט הפכה המאפייה הקטנה לשם דבר, הצוות התרחב ומוצרים נוספו לתפריט: לחמי שאור בעבודת יד משובצים במיני דגנים, פירות יבשים ועשבי תבלין לצד חלות שבת, פוקצ'ות, לחמניות שוקולד ובגטים.
ZC6A0189
ZC6A0133
החיבור עם מוצרי המחלבה המשובחים של משק יעקבס הסמוך היה רק טבעי והוליד חנות משותפת, שבה נמכרים המאפים והלחמים של אגדת לחם, הגבינות של יעקבס, יינות וזיתים מיצרנים מקומיים. אפשר לפתוח שולחן על מרפסת העץ המרווחת או לארוז סל פיקניק בדרך לאחד החופים היפים בארץ.
אבות המזון: ניבי ושני טבנקין
המיקום: כפר הרא"ה, עמק חפר
בתפריט: לחמי מחמצת ובריאות, פוקצ'ות, בגטים וחלות לצד גבינות מבית משק יעקבס
הכי כיף: להרכיב כריך בעצמכם מתוך הוויטרינה המפתה
סיבה למסיבה: יריד שבועות המסורתי שייערך בתאריכים 6–10 ביוני בבית העם של מושב כפר הרא"ה
ZC6A0162 regba (21 of 40) regba (20 of 40)regba (18 of 40) closeup-0123 regba (16 of 40)
צילום: דניאל שכטר