{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מהשדה לצלחת: חוות שירת המדבר

27 אוקטובר 2015

גולן ונועה קבעו את מושבם במדבר בעקבות חלום ישן. השניים, שהתמחו בפרמקלצ'ר (חקלאות בת-קיימא) ראו בעיני רוחם מלבד שקט מדברי ועבודת אדמה, גם את הפוטנציאל הגלום בצמחי מדבר


את החווה – כ-70 דונם שטחה – הקימו במו ידיהם, ללא טרקטורים או ציוד כבד, ובחלקה ניסיונית למדו את רזיהם של צמחי בר מדבריים ואת האתגרים בגידולם בצורה מבויתת ומבוקרת. הצמיחה וההתהוות של החווה הביאו עמן סקרנות וחיפוש אחר צמחים נוספים שיתאימו לאקלים המדברי וישתלבו במארג האקולוגי של המקום, וכיום נטועים בה זה לצד זה עשרות סוגי גידולים אורגניים: צמחי מרפא מגוונים, לא רק מדבריים, צמחי ארץ-ישראל וצמחים מכל העולם, שמהם מייצרים חליטות, תערובות תיבול ותכשירי קוסמטיקה; מטע של עצי ארגן המיועד להפקת שמן, ענבים אורגניים, מור הגלעד, עץ האפרסמון המקראי, קקטוסים ועוד. במקום מתקיימים סדנאות, סיורים והרצאות.
IMG_7838IMG_7845
אבות המזון
"פשטות. ללכת עם הטבע, להשתלב בקיים תוך שמירה על המארג האקולוגי של השטח".
IMG_7819
IMG_7820
בית גידול
היובש והחום המדברי מביאים לאיכויות ייחודיות: הצמח מרוכז יותר, בעל טעמים וארומה עוצמתית. את הצמחים קוצרים ביד ומייבשים בצל מלא למשך שבועיים עד חודש. באופן זה נשמרים החומרים הפעילים של הצמח וטעמו מובחן.
משהו שלא ידענו על
צמחי מרפא ותבלין מכילים בין 2000 ל-4000 חומרים פעילים שהצמח מייצר לצורך הגנה עצמית. בצמחים מדבריים חומרים אלו מצויים בריכוז גבוה במיוחד ומיוחסות להן תכונות ריפוי בעלות עוצמה.
IMG_7854
מנת הדגל
החליטות ותערובות התיבול משלבות טעם עשיר וערך בריאותי. חביבת הקהל היא חליטת הבית ובה לואיזה, זוטא לבנה, לימונית וקלנדולה. הייחודית ביותר – שיכרון המדבר, ובה שלושה צמחי מדבר.
IMG_7851
טעם מקומי
אנשים מתחברים לטעמים ומזהים את האיכות של צמחי המדבר. מי שמגיע לכאן לומד, טועם וחווה את המקום, יוצא מכאן קצת אחרת.
ZC6A9434
הצעת הגשה
תערובת תיבול שלכאורה היא פשוטה ובה רוזמרין, אזוב, אורגנו וטימין תחולל פלאים מעל סלט ירקות טרי, תפוחי אדמה בתנור, פיצות ופסטות.
IMG_7863  ZC6A9581
צילום: דניאל שכטר