תחילתה של המאה ה-21 מביאה מהפך בתחום המטבחים
ראשית שנות ה-2000 מתאפיינת בשפע אפשרויות. “אוטוסטרדת המידע” מזרימה השראה ומידע בזמן אמת, הטכנולוגיה פורצת שיאי חדשנות, ורמת החיים ממשיכה לעלות. ההשתקפות של כל אלו בתחומי האדריכלות ועיצוב הפנים ניכרת. החלל הביתי הופך מוקפד לפרטים עם ביטוי לטרנדים עולמיים, כפי שהכרנו עד אז מעולם האופנה. תחום הקולינריה זוכה גם הוא לעניין הולך וגובר, וה”פודיז” – חובבי הגורמה והבישול, מביאים אל המרחב הביתי סטנדרטים גבוהים בכל הקשור באוכל, יין וציוד מקצועי.
המגמה המובילה בתכנון הבית היא יצירת חלל ציבורי מרכזי ופתוח ללא חציצה בין המטבח והסלון. בכך זוכה המטבח למעמד חדש כלבו העיצובי של הבית. אופיו ופלטת הגוונים והחומרים שלו ישפיעו על הבית כולו. בתוך המטבח, אנחנו נפרדים מיחידות האחסון הצרות לטובת קווים אופקיים וארוכים, מגירות רחבות ויחידות עצמאיות כגון איי עבודה. הארונות העליונים האחידים שהיו במשך שנים ברירת מחדל במטבח הישראלי מפנים את מקומם למגוון אפשרויות – ללא ארונות כלל, ארונות קלפה נמוכים, מדפים פתוחים ועוד. התפתחות הטכנולגיה מביאה אתה קדמה ותחכום למטבח – החל בחומרים, דרך פתרונות אחסון חדשניים וכלה בדלתות ומגירות חשמליות שנפתחות במגע יד. המדיח והמקרר מעוצבים אינטגרלית בארונות, ונטמעים בחזיתות המטבח באופן מושלם.
הלך רוח: דיגיטלי
בתפריט: אספרסו
בטלוויזיה: הסופרנוס
בכיס: מסכי טאץ’
הספקנו לשכוח: באג 2000